Zeeduivel met paprikasaus en kerstomaatjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 stukken zeeduivel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 puntpaprika’s
  • 200 g gele en rode kerstomaatjes
  • 400 g tomatenstukjes, blik
  • 1 chilipeper
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes tijm
  • paprikapoeder
  • bakboter
  • peper en zout
  • pijnboompitten

Recept

Pel de ui en knoflook, snipper fijn. Snijd de tomaten en paprika’s in kleine blokjes. Snipper de chilipeper fijn.
Snipper de oregano fijn. En rits de blaadjes van de tijm.

Verwarm de oven voor op 180°C

Laat de boter smelten in een pan en stoof de ui, knoflook, paprika en chilipeper ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met peper & zout, paprikapoeder, oregano en tijm. Laat 10 minuten sudderen.
Snijd de kerstomaten in 2 en voeg toe aan de saus.

Beboter een ovenschotel. Leg de stukken vis erin en kruid met peper en zout. Giet de saus over de vis en plaats 10 minuten in de oven.

Haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi met enkele geroosterde pijnboompitten en verse tijm.
Dien op met kroketten, pasta of brood.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.