Quiche met courgette, kerstomaatjes en zure room

2
25

Quiche maken is makkelijk en snel, maar het beste is dat je de ingrediënten naar hartenlust kan variëren. Deze vegetarische quiche met tomaat, courgette en zure room kan je zowel koud als warm eten.  

  • 1 courgette
  • 200 g gele & rode kerstomaatjes
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 300 ml zure room
  • 4 eieren
  • 1 el azijn
  • 1 el gehakte walnoten
  • bakboter
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol het deeg uit en leg in een met bakpapier beklede quichevorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg er een stuk bakpapier bovenop, vul met bakbonen of droge rijst en bak de taartvorm 15 minuten in de oven.

Snijd de courgette in plakjes en bak goudbruin in weinig bakboter. Kruid met peper en zout.
Meng de eieren met 200 ml zure room, de azijn en de tijmblaadjes. Kruid met peper en zout.

Neem de bodem uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Verdeel de courgette en tomaatjes over de vorm en giet er het eiermengsel over. Strooi er de walnoten over en bak de quiche 30 minuten in de oven.

Kruid de resterende zure room met peper en zout en serveer bij de quiche.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.