Start to cook

Vegetarische pita pizza

4
20

Zin in pizza maar geen tijd om pizzadeeg te maken? Met dit recept zit je in 1-2-3 aan tafel en kan je eindeloos variëren met andere groenten en toppings.

  •  ½ courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 80 g kastanjechampignons
  • handvol rucola
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 bol mozzarella
  • 6 el tomatenpuree
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 4 grote pitabroodjes
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 1 tl gedroogde tijm
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de courgette in dunne plakjes, de paprika in reepjes en de ui in ringen. Hussel de courgetteplakjes, paprika en rode ui met olijfolie en kruid met de tijm, peper en zout. Grill de groenten beetgaar op de grillpan.

Snijd de champignons in plakjes en bak ze goudbruin in weinig boter. Kruid met peper en zout.
Roer de tomatenpuree los met een scheutje olijfolie en breng op smaak met het lookpoeder, peterselie, peper en zout.

Besmeer de pitabroodjes met een dun laagje tomatenpuree en leg er de gegrilde groenten en de champignons op. Snijd de mozzarella in plakjes en leg op de groenten. Druppel er olijfolie over.
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 5 minuten in de oven.
Werk de pita pizza’s af met de rucola en de pijnboompitten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.