pizza maken met ingrediënten van bij ons

Heerlijke pizza maken met ingrediënten van bij ons

Mamma mia, als er één ding is wat alle soorten pizza’s met elkaar gemeen hebben, dan is het wel dat ze je onmiddellijk in een zuiders sfeertje brengen! Maar een lekkere pizza hoeft niet noodzakelijk Italiaans te zijn, integendeel. Wij vertellen je hoe je zelf een superlekkere pizza kan maken met ingrediënten van bij ons!

De beste pizza maken? Fluitje van een cent met deze tips

  • Maak je zelf het (klassieke) pizzadeeg, vergeet dan niet dat dit enkel rijst in een warme, vochtige omgeving zonder tocht. Deze kan je zelf creëren door een bodempje heet water in een kookpot te gieten en daar de kom met het deeg in te zetten. Sluit de pot goed af met folie.
  • Er gaat niets boven een lekker krokante pizza. In de winkel kan je een speciale pizzasteen kopen die je opwarmt in de oven en waar je vervolgens de pizza op bakt. Knapperigheid verzekerd!
  • Heb je geen pizzasteen in huis? Dan kan je de pizzabodem ook voorbakken in een gietijzeren pan. Draai daarna het deeg om, leg er de garnituur op en schuif de volledige pizza (inclusief gietijzeren pan) onder de grill voor zo’n 5 minuten.
  • Ga je zelf pizza maken met verschillende kazen van bij ons, zorg dan dat er zeker een blauwgeaderde en een romige, goed smeltende kaas bij zitten.
  • Gouden tip: leg niet te veel ingrediënten op je pizza. Hier geldt echt less is more.
  • Voor bijna elk ingrediënt vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij liever recht van bij de boer? Vind hier alle hoeveverkooppunten bij jou in de buurt.

Durf jij af en toe al eens zelf pizza maken? Welke toppings verkies jij? Deel het met ons via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Of ga je een van onze pizzarecepten uitproberen? Ook dan horen we graag wat je ervan vond! Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!