Minipizza’s van portobello

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Verzot op pizza maar wil je toch een gezond gerecht? Probeer dan zeker eens deze minipizza’s van portobello.

Ingrediënten

  • 8 portobello's
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • handvol basilicumblaadjes
  • 150 g kerstomaatjes
  • 250 ml passata
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 80 g jonge kaas van bij ons
  • olijfolie
  • peper

Recept

Snipper de sjalot fijn. Schil de wortel en snijd in blokjes.

Fruit de sjalot met de geperste look glazig in olijfolie. Voeg de wortelblokjes toe en roerbak 5 minuten. Giet er de passata bij. Voeg het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe, kruid met peper  en laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen.

Snijd de kerstomaten in plakjes.
Borstel de portobello’s schoon. Leg ze met de onderkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

Vul de portobello’s met de tomatensaus en bestrooi met de kaas. Verdeel er de plakjes kerstomaat over, druppel er wat olijfolie over en zet 15 minuten in de oven.

Werk de portobello’s af met het basilicum.

Serveer met een frisse groene salade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.