Minestrone met gehaktballetjes

6
(15) 40

Minestrone maken op een bitterkoude dag, veel beter wordt het niet. Voeg zelfgemaakte gehaktballetjes toe voor een volledige maaltijd.

Voor de balletjes:

  • 2 eidooiers
  • 500 g rundergehakt
  • Peper en zout
  • 5 à 6 el paneermeel
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 el fijngehakte peterselie

 

  • 2 el olijfolie
  • 2 grote wortelen (geel en paars)
  • 1 rode ui
  • 1 selder
  • 200 ml bouillon
  • 2 bloemige aardappelen
  • 1 blik pruimtomaten, 400 g, grof gehakt
  • 1 blik bonen, 200 g (cannelini of borlotti)
  • 500 g verse spinazie
  • 1l water of bouillon
  • 8 sneetjes brood
     

Doe het gehakt in een ruime kom. Kruid met peper en zout en voeg het paneermeel, paprikapoeder, fijngesneden peterselie en eidooiers toe. Meng en kneed goed.
Rol kleine balletjes van gehakt en plaats in de koelkast.

Schil en snijd de wortels en rode ui in schijfjes. Snijd de selder fijn.
Verwarm 2 el olijfolie in een ruime kom en stoof de ui, wortel en selder 15 minuten op een laag vuurtje. Blus met de bouillon en laat het geheel tot de helft inkoken, ongeveer 10 minuten.

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Giet de bonen in een vergiet en spoel met koud water, laat uitlekken.
Voeg de aardappelblokjes, pruimtomaten en bonen in de kookpot.
Giet 1 l water bij de groenten en laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen.

Was de spinazie, houd enkele blaadjes apart voor de afwerking. Voeg de spinazie samen met de balletjes toe aan de soep. Laat het geheel nog 8 minuten verder garen.

Kruid met peper en zout naar eigen smaak en serveer met geroosterd brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.