100% van bij ons

Bouillon met venkel en gehaktballetjes
Soep met balletjes, dat blijft een topper. Deze bouillon met venkel en balletjes van kalfsgehakt is geen uitzondering.
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 400 ml kalfsbouillon
- 400 g kalfsgehakt
- 1 ei
- 3 el paneermeel
- 10 g platte peterselie
- Sap en zeste van ½ citroen
- 10 g dille
Voor erbij:
- Grijs brood
Recept
Maak eerst de gehaktballetjes:
Breek het ei bij het gehakt en roer er het paneermeel onder.
Bewaar wat dille voor de afwerking en hak de rest samen met de peterselie fijn. Meng deze mee onder het gehakt. Rol balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede. Plaats in de koelkast.
Maak de bouillon:
Neem de venkel en snijd de stelen af. Snijd de steeltjes in ringetjes.
Zet een grote pot met 6 dl water en de bokaal kalfsbouillon op het vuur, voeg de venkelringetjes toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de gehaktballetjes bij de bouillon en kook ze gaar in ongeveer 6 minuten.
Snijd ondertussen de rest van de venkel fijn, met eventueel een mandoline of in flinterdunne plakjes met een mes. Voeg de plakjes toe aan de bouillon.
Afwerking:
Breng de bouillon op smaak met peper en zout, zeste van citroen en -sap.
Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes samen met de balletjes. Werk af met dille.
Geef er enkele sneetjes grijs brood bij.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.