Mi-cuit van rode poon met tomatencoulis, minitomaat, paprikapuree en verse kruiden

4
  • 4 rode ponen, gefileerd met vel
  • 5 rijpe tomaten (Coeur de Boeuf)
  • 12 kerstomaatjes
  • 4 blaadjes basilicum
  • 3 paprika’s
  • 1 ui
  • een scheutje room
  • peper en zout
  • citroensap
  • olijfolie
  • rode wijnazijn
  • suiker

Voor de afwerking

  • verse kruiden: koriander, basilicum, dragon, bronzen venkel, bieslook
  • yoghurt
     
Verdeel de visfilets in gelijke stukken.
Gaar half onder de grill, besprenkeld met olijfolie, peper, zout en citroensap.
Mix de 5 grote tomaten tot tomatenpuree, passeer door een fijne zeef.
Kruid met peper, zout en suiker. Voeg wat rode wijnazijn toe.

Pof de paprika’s op de barbecue (of in een heteluchtoven) gedurende 30 minuten.
Pel ze en stoof ze aan met 1 ui.
Bevochtig met een scheutje room.
Mix het geheel dan op tot een gladde massa.

Snijd een kruisje in de kerstomaten, leg ze kort in kokend water laat schrikken in ijswater.
Verwijder dan de pel.

Schik de poon in het midden van het bord.
Leg er de kerstomaatjes op en rond de vis.
Spuit puntjes van beide coulis ertussen.

Werk af met een beetje yoghurt en drapeer wat kruiden over het gerecht.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.