Waterzooi in de wok

18 gerechten die lief zijn voor je portemonnee

Lekker eten voor een klein budget? Ja hoor, het kan! Met deze tips en recepten geniet je maximaal met een minimum aan budget. 

Plan je bezoek aan de supermarkt

Bereid je bezoek aan de supermarkt voor. Check welke restjes van maaltijden je nog hebt, inspecteer je voorraadkast en maak een boodschappenlijstje. Kijk ook zeker eens in de foldertjes van de supermarkten en maak op basis hiervan een weekmenu. Is prei in promotie? Ga dan bijvoorbeeld maandag voor preisoep en dinsdag een heerlijke wok met prei. 

Kook met het lekkerste van het seizoen

Seizoensproducten zijn altijd lief voor je portemonnee. De smaak is op zijn best, het aanbod is groot én de prijs klein. Handig!

  • Kijk eens in onze groente- en fruitkalender voor het lekkerste wat het seizoen te bieden heeft.
  • Wist je trouwens dat ook vissen een seizoen kennen? In de viskalender ontdek je wanneer een vis een hogere aanvoer kent en dus ook goedkoper is.
  • Neem ook eens een kijkje bij een hoeveverkooppunt in je buurt: wat de boer aanbiedt, is altijd in seizoen, supervers en vaak kan je er bijvoorbeeld tweedekeuze fruit kopen. Net iets minder mooi, maar even bomvol smaak én te koop in grote hoeveelheden.

Bewaar je voeding op de juiste manier

Een goed georganiseerde koelkast is een zegen voor je portemonnee. Je eten blijft langer vers en je voorkomt voedselverspilling. Dankzij onze tip ‘Wat moet waar in de koelkast’ heb je meteen de juiste koelkastindeling onder de knie. 

Heb jij nog tips om goedkoop én lekker eten op tafel te toveren? Laat het ons weten op FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!