De favoriete gerechten met asperges van Jeroen Meus

Gerechten met asperges waar Jeroen Meus niet genoeg van krijgt

Het is april en dat betekent dat de asperges weer in het land zijn. Daar wordt een mens blij van, toch? Wij kennen alvast iemand die er heel graag mee aan de slag gaat. Jeroen Meus koos 3 aspergegerechten die bij jou ook zeker in de smaak zullen vallen. En onze tips om asperges te schillen krijg je er gratis bovenop.

3 topgerechten met asperges

Ook Jeroen Meus kan niet om de klassiekers heen. Daarom staan deze asperges op Vlaamse wijze als eerste op zijn lijstje. “Ik heb geen idee wie dit gerecht ooit bedacht maar geef die man/vrouw gerust een standbeeld. Dit is een absolute klassieker die alle trends zal overleven. En bovendien ook vegetarisch.”

De verfijnde smaak van asperges combineert perfect met een lekker stukje vis. Als tweede koos Jeroen deze pladijs met asperges, mousselinesaus en grijze garnalen. “Allemaal zachte, subtiele smaken die elkaar ondersteunen. Bij dit soort gerechten eet ik altijd extra traag om er zo lang mogelijk van te genieten.”

Asperges als lunch? Ga ervoor met deze rucolasalade met linzen, asperges en gedroogde ham. “Asperges kan je elk moment van de dag eten. Ze zijn zonder meer mijn lievelingsgroente van het seizoen. Ze kunnen veel bereidingen aan en zo in een lekker salade zijn ze de perfecte lunch.” 

TIP: Voor alles wat lekker is om in onze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Voor je aan de slag gaat: zo schil je witte asperges

Voor je kan genieten van een heerlijk aspergegerecht moet je de witte asperges eerst nog schillen. Snijd eerst het houterige stukje onderaan weg. Schil daarna met een dunschiller van boven naar onder. Het is belangrijk dat er geen vezels achterblijven. Die smaken bitter en blijven tussen je tanden zitten.

Bekijk onze video om te zien hoe je asperges schilt als een pro.

Share the love!

Heb jij ook zitten uitkijken naar de eerste asperges? Ga jij een van Jeroens favorieten klaarmaken? Of ken je zelf nog een goed recept? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons of #lekkerinuwkot! 

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!