Start to cook

Asperges met kerstomatensalsa

4
35
  • 400 g kerstomaten
  • 6 el olijfolie
  • 1 grote sjalot, gesnipperd
  • 2 el rode wijnazijn
  • peper en zout
  • 4 el gehakte bieslook
  • 1 bolletje geitenkaas, zacht
  • 1 bussel witte asperges

Halveer de helft van kerstomaatjes, laat de rest op hun gehelen. Verhit in een pannetje 1 el olijfolie en fruit er de sjalot in tot hij zacht is.

Voeg alle tomaatjes toe en roer regelmatig tot het sap begint los te komen, ongeveer 4-6 minuten. Voeg de azijn en 5 el olie toe, kruid met peper en zout.

Schil de asperges en blancheer ze in gezouten water gedurende 8 à 12 minuten, naar gelang de dikte. Verdeel ze over borden, kruid nog met peper en zout en lepel er flink wat van de kerstomatensalsa over.

Strooi er op het laatste moment de bieslook en de geitenkaas over. Lekker met brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.