Asperges met kerstomatensalsa
Asperges à la flamande is een echte klassieker maar deze versie van asperges met kerstomatensalsa is minstens even lekker. Tip: werk af met geitenkaas, recht van bij de boer!
Bereiding
Halveer de helft van kerstomaatjes, laat de rest op hun gehelen. Verhit in een pannetje 1 el olijfolie en fruit er de sjalot in tot hij zacht is.
Voeg alle tomaatjes toe en roer regelmatig tot het sap begint los te komen, ongeveer 4-6 minuten. Voeg de azijn en 5 el olie toe, kruid met peper en zout.
Schil de asperges en blancheer ze in gezouten water gedurende 8 à 12 minuten, naar gelang de dikte. Verdeel ze over borden, kruid nog met peper en zout en lepel er flink wat van de kerstomatensalsa over.
Strooi er op het laatste moment de bieslook en de geitenkaas over. Lekker met brood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.