Aspergeroomsoep

Soep
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Deze aspergeroomsoep is ideaal als starter van een feestmaaltijd. Voeg eventueel enkele garnalen toe; die combineren perfect met de asperges.

Ingrediënten

  • 1 bussel witte asperges
  • 2 stengels groene selder
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 1 kl gemalen komijn
  • 2 kl sesamzaadjes
  • enkele sprietjes bieslook
  • 1,5 dl room
  • 125 g grijze garnalen
  • 40 g boter
  • zout en peper

Recept

Was de groene selder en snijd hem fijn.

Schil de asperges en verwijder de harde onderkant. Houd de aspergepunten apart en snijd ze door. 

Snijd de stengels in schijfjes.

Los het bouillonblokje op in een liter kokend water.

Bak de stukjes selder en het komijnzaad 5 minuutjes op een zacht vuurtje in de warme boter. Voeg er de bouillon, aspergeschijfjes, peper en zout aan toe.

Breng het mengsel aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat het een half uurtje zachtjes koken.

Mix de soep en breng ze opnieuw aan de kook. Voeg er de room, paprikapoeder en de halve aspergepunten aan toe en kook ze in 5 minuutjes gaar.

Grill de sesamzaadjes heel even lichtbruin in een pan met antikleeflaag. Leg ze op keukenpapier.

Verdeel aspergeroomsoep over de borden, en werk af met de sesamzaadjes en fijngesnipperde bieslook.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.