Start to cook

Asperges op zijn Vlaams

4

Niets zo lekker als asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges. Geen wonder dat dit gerecht een Vlaamse klassieker geworden is.

  • 24 grote witte asperges
  • 4 hardgekookte eieren
  • 1/2 bos verse peterselie
  • 150 g ongezouten hoeveboter
  • vers geraspte nootmuskaat
  • peper en zout

Schil de asperges van kop naar beneden. Snijd het houterige uiteinde af.
Kook de asperges beetgaar in gezouten water.

Kook de eieren 8 à 9 minuten voor een hardgekookt ei.  Laat ze onmiddelijk schrikken onder koud water. Pel de eieren en plet ze met een vork.
Snipper de gewassen peterselie fijn. Meng onder de eieren en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af. Giet de geklaarde boter bij de eitjes en meng goed door.

Schik de asperges op het bord en schep er de eieren met de boter en de peterselie in een brede strook op, maar laat de puntjes onbedekt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.