Start to cook

Asperges op zijn Vlaams

Voorgerecht
Vlaamse klassiekers
4
  • 24 grote witte asperges
  • 4 hardgekookte eieren
  • 1/2 bot verse peterselie
  • 150 g ongezouten hoeveboter
  • vers geraspte nootmuskaat
  • peper en zout

Schil de asperges en breek het houterige uiteinde af. Kook ze beetgaar in flink gezouten water.
Pel de eieren en plet ze met een vork. Snipper de gewassen peterselie fijn. Doe die bij de eieren en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af. Giet de geklaarde boter bij de eitjes en meng goed door.
Schik de asperges op het bord en schep er de eieren met de boter en de peterselie in een brede strook op, maar laat de puntjes onbedekt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.