Luxe bruschetta met gegrilde tarbot en groene asperges

Ilse D'hooge
4
35

Bruschetta mag dan wel typisch Italiaans zijn, maar met deze versie met tarbot en groene asperges maak je er een Belgische topper van. 

gegrilde tarbot en asperges

ansjovis roomkaas

  • 6 gezouten ansjovisfilets uit blik
  • 1 kl venkelzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g roomkaas

venkel marinade

  • 1 venkelknol
  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

afwerking

 

Een hip no-nonsense voorgerechtje!

Roomkaas met ansjovis

Snijd de ansjovisfilets en knoflook in stukjes. Doe dit samen met de venkelzaadjes in een vijzel en stamp alles fijn met de mortier. Roer onder de roomkaas.

Venkelmarinade

Snijd de venkel in flinterdunne plakjes, dit lukt het beste met een mandoline. Rasp de limoen en pers het sap uit. Maak een vinaigrette met 1 el limoensap, 2 el olijfolie, peper en zout. Laat de venkel een 10-tal minuten marineren in de vinaigrette.

Gegrilde tarbot en asperges

Strijk de tarbotfilets en asperges in met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de vis en asperges, naar gelang de dikte van de filets, een 3-tal minuten. Kruid met peper en grof zeezout. Sprenkel limoensap over de tarbot.

Afwerking

Rooster de sneetjes brood. Smeer er de ansjovis-roomkaas op. Leg hier de gegrilde tarbot en asperges bovenop. Schik de venkelplakjes op de tarbot. Strooi er ringetjes lente-ui over en naar smaak citroenrasp. Serveer als voorgerecht.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.