Gegrilde asperges met mousselinesaus

4
(10) 15

Wil je asperges eens anders klaarmaken? Ga dan voor lekkere gegrilde asperges. De mousselinesaus geeft je gerecht een feestelijke toets.

  • 1 kg witte asperges
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • bosje waterkers
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 3 eidooiers
  • 50 g koude boterklontjes
  • 2 el fijngehakte dille
  • sap van ½ citroen

Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant.
Hussel ze door wat olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze in 10 minuten gaar. Keer regelmatig om.

Meng het citroensap onder de drie dooiers. Kruid met peper en zout.
Voeg een scheutje water toe en klop schuimig op een laag vuurtje.  
Voeg de klontjes koude boter al kloppend toe. Roer er de dille onder en breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel de asperges over de borden. Giet er de mousselinesaus over en werk af met de pijnboompitten en de waterkers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.