Portobelloburger met gebakken ui en Flandrien gerijpt

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 20

Een vegetarische burger maken van champignons? Met een grote Portobello lukt het perfect. Voeg gebakken ui, Flandrien gerijpt en een heerlijk balsamicosausje toe aan je broodje en smullen maar!

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 zoete uien
  • 2 lente-ui, in ringen
  • 2 el balsamicocrème
  • 4 plakken Flandrien gerijpt
  • 4 broodjes
  • rucola
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Maak de portobello’s schoon.

Meng een scheutje olijfolie onder de tijmblaadjes. Voeg de geperste look toe en kruid met peper en zout. Borstel hiermee de portobello’s in.

Snijd de uien in halve dunne ringen. Bak de uien in boter zacht en goudbruin. 

Bak de portobello’s in een grillpan gaar. Keer ze regelmatig om.

Leg op elke portobello een plakje kaas en zet even onder de ovengrill.

Snijd de broodjes open en beleg met wat rucola. Leg er een gebakken portobello op en verdeel er de zoete ui en lente-ui over. Werk af met wat balsamicocrème. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.