Portobello gevuld met broccoli- en bloemkoolrijst

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

  • 4 portobello-champignons
  • 1/2 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 el lijnzaad
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el rozijnen
  • 2 el gedroogde cranberries
  • 2 el walnoten
  • Sap van 1 citroen
  • maïsolie
  • peper en zout
  • 4 lente-uitjes
  • 150 g hummus

Recept

Hak de bloemkool en broccoli fijn in een hakmolen of blender tot je fijne korreltjes krijgt. De structuur moet wat weg hebben van couscous of rijst.

Rooster de zonnebloempitten, walnoten, pompoenpitten en lijnzaad in een pan zonder vetstof.

Meng de geroosterde zaden door de rijst van bloemkool en broccoli. Voeg de rozijnen en gedroogde cranberries toe. Breng op smaak met citroensap en maïsolie. Kruid met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de portobello’s en de lente-uitjes met olie. Bak de lente-uitjes op de grillpan en bak de portobello’s krokant in de oven. Kruid met peper en zout.

Vul de portobello’s met de broccoli-en bloemkoolrijst  en werk af met de gegrilde lente-uitjes. Lekker met hummus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.