Eieren in pittige saus met bloemkoolrijst

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Laat je eieren sudderen in een smaakvolle en pittige tomatensaus. Serveer met bloemkoolrijst voor een extra groenteboost.

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • bosje koriander
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 el harissa
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el bruine suiker
  • 300 ml passata
  • 8 eieren
  • 200 ml kokosroom
  • 200 ml water
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl vissaus
  • plantaardige olie
  • peper en zout

Recept

Kook de eieren in 8 minuten hard.  Spoel ze daarna onder koud water en pel ze. Zet even apart.

Pel de uien en snijd ze grof. Doe ze samen met de gepelde look, harissa, tomatenpuree, suiker, vissaus, passata, gemberpoeder en 4 el olie in een blender en mix glad. Of mix fijn met keukenmixer.   

Breng de saus op een zacht vuur aan de kook. Meng er de kokosroom, laurierblaadjes en water onder en laat 5 minuten sudderen.

Leg de eieren in de saus en laat nog eens 10 minuten verder sudderen.

Pel en snipper de sjalot fijn.

Snijd de bloemkool grof en doe in een blender. Mix  fijn. 

Fruit het sjalotje in olie en voeg de bloemkoolrijst toe. Roerbak 2 minuten. Snijd de helft van de koriander fijn en meng onder de bloemkoolrijst. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de pittige saus met eieren op. Werk af met de resterende koriander.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.