Bloemkoolrijst met kipfilet en groene groenten

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Kan je een groenteboost gebruiken? Vervang dan rijst door bloemkoolrijst in dit heerlijk gerecht met kipfilet en een sausje van hummus en yoghurt. 

Ingrediënten

  • 2 dubbele kipfilets
  • 1 bloemkool
  • 400 g tuinbonen
  • 20 g platte peterselie
  • 20 g verse munt
  • 20 g koriander
  • sap van 1 citroen
  • 1 citroen in partjes om af te werken
  • 3 el amandelen
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

 

Voor het sausje:

  • 200 g hummus
  • 100 g magere yoghurt
  • Sap van 1 citroen
  • 1 el honing
  • snuifje ras-el-hanout
  • peper van de molen en zout

Recept

Snijd de roosjes van de bloemkool en cutter fijn tot couscous/rijst.

Blancheer de tuinbonen. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Laat goed uitlekken.

Hak de groene kruiden fijn.

Meng de groene kruiden onder de bloemkoolrijst, voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.

Hak de amandelen fijn en rooster in een anti-aanbakpan.

Kruid de kippenfilets met peper en zout. Zet een grillpan op het vuur met wat olijfolie en laat heet worden. Bak de kippenfilets in de hete olie langs één kant, laat 6 minuten bakken en draai vervolgens om. Bak nogmaals 6 minuten.

Laat even rusten onder een vel aluminiumfolie.

Maak het sausje. Meng de hummus met de yoghurt, het citroensap, 1 el honing en ras-el-hanout. Breng op smaak met peper en zout.

Neem een mooie kom/schaal en besmeer de onderkant met het sausje van hummus en yoghurt.

Lepel er de bloemkoolrijst en tuinbonen op, snijd de kippenfilets in repen en leg ook deze erop.

Werk af met enkele plukjes verse munt en serveer er enkele partjes citroen bij.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.