Tartelette met rode biet en geitenkaas

4
45

Deeg:

  • 200 g amandelpoeder
  • 3 el lijnzaad
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 40 g boter

Vulling:

  • 6-tal kleine voorgekookte rode bieten
  • 3 eieren
  • 100 ml room
  • 100 g zachte geitenkaas
  • peper en zout
  • verse tijm
  • lente-uitjes

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het amandelpoeder met het lijnzaad, de pompoenpitten, zout, boter en ei tot een deegbal. Verdeel in 4 delen en duw het deeg op de bodem van 4 kleine quichevormpjes. Bak 10-12 min. in de voorverwarmde oven.

Klop de eieren los met de room. Snijd de rode bieten in grove stukken en leg ze op de bodem van de gebakken quichebodems. Verdeel er de ei-vulling over en werk af met de geitenkaas en verse tijm. Bak nog 15 à 20 min. verder.

Snijd de lente-ui in fijne ringen en strooi over de gebakken tartelettes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.