Bereiding
Snijd de boter in blokjes.
Doe de speltbloem, boter en zout in een kom en meng met je vingertoppen tot een korrelig deeg. Voeg 50 ml water toe en kneed tot een deegbal. Voeg eventueel extra water of bloem toe als het deeg te nat of te droog zou zijn.
Verpak het deeg in plastic folie en plaats 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de rode ui in partjes. Schil de rode biet en snijd vervolgens ook in partjes.
Doe de rode biet en de rode ui in een ovenschaal en hussel ze met de tijm en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de boerenkool fijn.
Rol het deeg uit op een met speltbloem bestrooid werkblad en bekleed er een quichevorm mee.
Schep er de boerenkool en de bieten met ui in.
Klop de eieren met de yoghurt en de honing los. Kruid met peper en zout en giet dit mengsel over de groenten. Brokkel er de geitenkaas over en plaats de taart 30 minuten in de oven.
Werk voor het serveren af met de rucola.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.