Varkensstoofvlees met oude geuze, gesmolten aardappel en witloofsalade

4

Runderstoofvlees is het populairst maar ook met varkensvlees kan je een heerlijke stoofpot maken. Heerlijk met gesmolten aardappel en een frisse witloofsalade!

  • 1 kg varkensstoofvlees
  • 1 fles oude geuze 75cl
  • 2 fijngesneden uien
  • 20 cl bruine fond
  • 20 cl blanke gevogeltefond
  • 12 stuks vastkokende aardappelen bv. Charlotte
  • 4 el lambicazijn of wijnazijn
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el mosterd
  • 3 el mayonaise
  • 6 stronkjes witloof
  • citroensap
  • tijm, laurier, peper en zout
Als je het vlees haast kan uiteentrekken als je het van het vuur haalt, weet je dat het klaar is!

Maak het stoofvlees

Stoof de ui aan. Karameliseer met bruine suiker. 

Blus de pan met lambicazijn of wijnazijn.

Kleur het stoofvlees aan in een braadpan. Voeg het vervolgens toe aan de ui samen met de bruine fond, 50 cl geuze, tijm, laurier en een lepel mosterd.

Laat 2 à 3 uur pruttelen en kruid af met peper en zout.

Maak de aardappelen

Schil de aardappelen.  

Verwarm de oven op 180°C. 

Voeg de aardappelen toe aan een ovenschotel samen met samen met de rest van de geuze, de blanke fond, een klontje boter, tijm en laurier.  

Bedek de ovenschotel met boterpapier. Zet in de oven en laat garen tot al het vocht is uitgekookt.

Maak de witloofsalade

Snijd de witloof doormidden en snijd het bittere hart uit de stronken.

Was de witloof en haal de blaadjes van de stronken.

Meng de blaadjes met mayonaise, citroensap, peper en zout.

Serveer het varkensstoofvlees met de gesmolten aardappelen en de witloofsalade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.