Aardappelspiesjes met gesmolten kaas

Gesmolten kaas: 15 recepten waar iedereen voor smelt

Lekker smeuïg tussen je favoriete burger of als krokant laagje op een ovenschotel. Gesmolten kaas tilt elk gerecht naar een ander niveau. Welke kaas smelt goed en hoe maak je kaasfondue? We zetten onze lekkerste recepten met gesmolten kaas voor jou op een rij.

Welke kaas smelt het beste?

Niet alle kazen kan je even goed smelten. Vetarme kaas en kaas die gemaakt wordt van schapenmelk is minder geschikt. Kies eerder voor halfharde kazen op basis van koemelk en kazen met een hoog vochtgehalte.

Onze suggesties: Pere Joseph original, Passendale Fruitig, Chimay à la bière, Le Poteaupré, Pas de Rouge, Dulses, Herbie, Hervekaas zacht of pikant, Bouquet des Moines, Délice des Moines, Val-Dieu Abdijkaas, Brigand, Brugge Apero en Brugge Abt.

Avondje kaasfondue? Met kazen van bij ons natuurlijk

Kaasfondue is altijd gezellig! Met familie en vrienden aan tafel, rond de fonduepan en dippen maar. Wie denkt dat kaasfonduen enkel met Zwitserse of Franse kazen kan? Met onze tips en recepten serveer je kaasfondue met kazen van eigen bodem. Heb je een fonduepan, dan moet je ons recept met Nazareth, Oud Brugge en Pas de Bleu zeker eens proberen. Geen fonduepan? Laat de kaas 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C tot hij gesmolten is en serveer met knapperige stukjes brood en groenten.

Tip

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Wat zijn jouw favoriete recepten met gesmolten kaas? Laat het weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!