Aardappelspiesjes met gesmolten kaas

Gesmolten kaas: 15 recepten waar iedereen voor smelt

Lekker smeuïg tussen je favoriete burger of als krokant laagje op een ovenschotel. Gesmolten kaas tilt elk gerecht naar een ander niveau. Welke kaas smelt goed en hoe maak je kaasfondue? We zetten onze lekkerste recepten met gesmolten kaas voor jou op een rij.

Welke kaas smelt het beste?

Niet alle kazen kan je even goed smelten. Vetarme kaas en kaas die gemaakt wordt van schapenmelk is minder geschikt. Kies eerder voor halfharde kazen op basis van koemelk en kazen met een hoog vochtgehalte.

Onze suggesties: Pere Joseph original, Passendale Fruitig, Chimay à la Bleue, Le Poteaupré, Pas de Rouge, Dulses, Herbie, Hervekaas zacht of pikant, Bouquet des Moines, Délice des Moines, Val-Dieu Abdijkaas, Brigand, Brugge Apero en Brugge Abt.

Avondje kaasfondue? Met kazen van bij ons natuurlijk

Kaasfondue is altijd gezellig! Met familie en vrienden aan tafel, rond de fonduepan en dippen maar. Wie denkt dat kaasfonduen enkel met Zwitserse of Franse kazen kan? Met onze tips en recepten serveer je kaasfondue met kazen van eigen bodem. Heb je een fonduepan, dan moet je ons recept met Nazareth, Oud Brugge en Pas de Bleu zeker eens proberen. Geen fonduepan? Laat de kaas 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C tot hij gesmolten is en serveer met knapperige stukjes brood en groenten.

Gesmolten kaas op de BBQ

Grillen, als vulling tussen een burger, fondue… Met kaas kan je ook op de barbecue veel kanten uit. Je wil natuurlijk niet dat je kaas helemaal wegsmelt en op je barbecue loopt. Kies daarom de juiste kaas voor de juiste toepassing. Harde kazen kan je in dikke plakken snijden en kort grillen langs beide kanten. Berloumi, de Vlaamse variant van Halloumi, is ideaal om te bakken of te grillen. Zachte en halfharde kazen kan je op de barbecue laten smelten in een fonduepan.

Tip

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Wat zijn jouw favoriete recepten met gesmolten kaas? Laat het weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.