Hartige strudel met spinazie, broccoli en Oud Brugge kaas

Makkelijke recepten met broccoli die iedereen lust

Gevarieerd koken met broccoli, het is makkelijker dan je denkt. Deze veelzijdige groente is heerlijk bij kip en heel wat soorten vis en vlees. Maar je kan perfect ook vegetarische gerechten met broccoli maken. We zetten hier voor jou onze beste recepten op een rij. Wedden dat onze pesto van broccoli op je favorietenlijst komt te staan? 

Dit moet je weten over broccoli

  • Een verse broccoli heeft donker- of lichtgroene roosjes. Zodra de roosjes geel worden, is hij niet meer zo vers. Goed om weten: broccoli is op zijn best tussen juni en oktober. In onze seizoenskalender kan je makkelijk zien wanneer welke groenten in seizoen zijn.
  • Broccoli bewaren doe je best in de koelkast, verpakt in folie. Zo blijft hij twee tot vijf dagen goed.
  • De voedingswaarde van broccoli is vrij hoog in vergelijking met andere groenten. Deze groente is rijk aan voedingsvezels, foliumzuur, vitamine C en K en is een goede bron van kalium, vitamine A, B2 en B6. Het verbaast dus niet dat broccoli tot het select clubje van brain food hoort.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve, buurderij of boerenmarkt in jouw buurt? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten.

Welk recept met broccoli is jouw favoriet? Of welk broccoli recept moeten we zeker eens proberen? Laat het ons weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!