Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de broccoli in roosjes en blancheer enkele minuten in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
Schil de aardappelen en kook gaar in kokend gezouten water. Giet af, laat afkoelen en snijd in plakjes.
Klop de eieren en de melk los en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de lente-ui in ringen en roer onder het melkmengsel.
Druk het bladerdeeg in een ingevette taartvorm en prik in met een vork. Bak de quiche blind voor gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de kaas in plakjes en ham in stukjes en beleg de bodem met de hamstukjes. Schik de aardappelen en broccoliroosjes in de quiche en overgiet met het ei-melkmengsel en beleg met de kaas.
Bak gedurende 30 à 35 minuten in de oven.
Geef er een frisse groene sla bij en werk af met een takjes platte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.