Quiche met aardappelen, Brugge Dentelle en ham

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 30

Aardappelen, ham en kaas zijn een match made in heaven in deze quiche. Je kan deze quiche makkelijk op voorhand klaarmaken en de volgende dag meenemen als lunch.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 broccoli
  • 5 lente-uitjes
  • 5 plakjes gekookte Meesterlijck ham
  • 100 g Brugge Dentelle
  • 5 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 rol bladerdeeg
  • Peper en zout

Optioneel

  • gemengde groene sla
  • Enkele takjes platte peterselie

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de broccoli in roosjes en blancheer enkele minuten in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.

Schil de aardappelen en kook gaar in kokend gezouten water. Giet af, laat afkoelen en snijd in plakjes.

Klop de eigelen en de melk los en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de lente-ui in ringen en roer onder het ei-roommengsel.

Druk het bladerdeeg in een ingevette taartvorm en prik in met een vork. Bak de quiche blind voor gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. 

Snijd de kaas in plakjes en ham in stukjes en beleg de bodem met de hamstukjes. Schik de aardappelen en broccoliroosjes in de quiche en overgiet met het ei-melkmengsel en beleg met de kaas.

Bak gedurende 30 à 35 minuten in de oven.

Geef er een frisse groene sla bij en werk af met een takjes platte peterselie.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.