Quiche met rode kool, aardappelen en worst

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

80

Een quiche is meestal een verfijnd gerecht maar niets houdt je tegen om de quiche te vullen met stevige, Vlaamse kost. Deze quiche met rode kool, aardappel en worst is een echte topper.

Ingrediënten

  • 100 g aardappelen
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 ui
  • 1 potje rode kool
  • 70 ml room
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 worsten
  • peper en zout

Recept

Kook de aardappelen gaar en plet ze met een vork. Meng de room en de 2 eieren onder de aardappelpuree en voeg zout en peper toe.

Pel en snipper de ui en knoflook.

Verwijder het vocht van de rode kool en laat eventjes uitlekken op keukenpapier.

Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui.

Bak de worsten bruin met de knoflook en snijd ze daarna in stukjes van max. 1 cm breedte.

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Beboter de vorm van de quiche en bekleed met het deeg.

Bak de kruimeldeeg blind voor gedurende 15 min.

Haal de quichebodem uit de oven. Voeg de worstenstukjes, rode kool en aardappelmengsel toe en zet de quiche terug in de oven gedurende 20 minuten.

Serveer warm. Smakelijk!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.