Quiche met aardappel en spinazie

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen, geschild en in schijfjes
  • 300 g verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 75 g geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 250 ml room
  • 1 el gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 150 g feta

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Hussel de aardappelschijfjes met enkele eetlepels olijfolie. Vet een ronde ovenschaal in met olijfolie en bekleed de bodem en de zijkanten van de schaal met de aardappelen. Leg de schijfjes dakpansgewijs over elkaar. Zet 15 minuten in de oven.

Stoof de ui ondertussen in wat olijfolie. Doe er de spinazie in delen bij en laat slinken.

Klop de eieren los in een kom samen met de room en voeg de spinazie met ui, kaas en oregano toe. Kruid met peper en zout.
Verkruimel de feta.

Haal de ovenschaal uit de oven en vul de bodem met het ei- en spinaziemengsel. Strooi er de fetakaas over en plaats de ovenschaal nog eens 35 minuten in de oven.

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.