Quiche met aardappel en spinazie

4
50
  • 2 grote aardappelen, geschild en in schijfjes
  • 300 g verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 75 g geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 1 el gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C.

Hussel de aardappelschijfjes met enkele eetlepels olijfolie. Vet een ronde ovenschaal in met olijfolie en bekleed de bodem en de zijkanten van de schaal met de aardappelen. Leg de schijfjes dakpansgewijs over elkaar. Zet 15 minuten in de oven.

Stoof de ui ondertussen in wat olijfolie. Doe er de spinazie in delen bij en laat slinken.

Klop de eieren los in een kom en voeg de spinazie met ui, de kaas en de oregano toe. Kruid met peper en zout.

Haal de ovenschaal uit de oven en vul de bodem met het spinaziemengsel. Zet de ovenschaal nog eens 35 minuten in de oven.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.