Broccolisoep met blauwe kaas

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 20

Wil je jouw broccolisoep omtoveren tot een echte smaakbom? Werk dan af met blauwe kaas en zonnebloempitten. 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stronk broccoli
  • 4 takjes tijm
  • 1 grote bloemige aardappel
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 150 ml lichte room
  • 100 g blauwe schimmelkaas, Pas de Bleu of Bleu Gourmet
  • 2 el zonnebloempitjes
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • boter
  • peper en zout

Recept

Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes.

Schil de aardappel en snijd in blokjes.

Snipper de ui fijn en bak glazig in boter. Pers er de look bij en bak even mee. Voeg 2/3de van de broccoliroosjes, aardappel en de stukjes steel toe en roerbak 3 minuten verder.

Blus met de bouillon, voeg de takjes tijm toe en breng aan de kook.
Laat 15 minuten sudderen.

Mix de soep glad, proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Snijd de resterende broccoliroosjes wat kleiner en voeg bij de soep. Laat nog 5 minuten verder sudderen.

Schep de soep in kommen en werk af met een lepel blauwe kaas, de zonnebloempitjes en peterselie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.