Broccolisoep met kruidenolie, sambal, grijze garnalen en noten

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

De rijkelijke garnituur bij deze broccolisoep geeft dit gerecht een feestelijke toets. En de melk, die maakt deze soep extra smeuïg.

Ingrediënten

Recept

Breng de groentebouillon aan de kook.

Snijd de broccoli’s in stukken (gebruik ook de stelen). Snijd de ui, look en selder in stukken en voeg alle groenten toe aan de groentebouillon samen met een kruidentuiltje van tijm en laurier. Kruid met peper en zout en laat gedurende 30 minuten sudderen.

Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad. Voeg de melk toe en kruid verder af indien nodig.

Mix de peterselie, bieslook en kervel met een scheut olijfolie en kruid af met peper en zout. Zet apart.

Hak de noten grof en hou deze ook apart.

Serveer de soep in kommetjes of borden en garneer met de kruidenolie, een beetje sambal, de gepelde grijze garnalen en de noten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.