Knolseldersoep met croutons en verse garnalen

Soupe
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Niet zo lekker dan een kom dampende soep op een koude winterdag! Voor de lekkerste soep gebruik je een wintergroente zoals knolselder. Werk af met grijze garnalen voor een op-en-top Belgisch gerecht.

Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • 1 grote bloemige aardappel
  • 1  ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el fijngesnipperde bieslook
  • 2 sneetjes oud brood
  • 1,2 l groentebouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 ml lichte room
  • hazelnootolie
  • boter
  • peper en zout

Recept

Schil de knolselder en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de aardappel. Snipper de ui en bak  glazig in wat boter. Pers er twee teentjes look bij en laat even meebakken.

Voeg de knolselderblokjes en de aardappelblokjes bij de ui en roerbak 3 minuten. Blus met de bouillon en breng aan de kook.

Doe er een takje rozemarijn bij en laat op een zacht vuur 25 minuten sudderen.

Snijd het brood in blokjes. Pers het resterende teentje look uit en bak even aan in wat boter. Voeg de broodblokjes toe en bak mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.

Haal het takje rozemarijn uit de soep en mix de soep glad. Zet het vuur uit en roer er de room onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Schep de soep in borden en werk af met de lookcroutons, de garnaaltjes en de bieslook. Druppel er nog wat hazelnootolie over.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.