Knolselderzalf met Omegabaars

4
30

Dit gerecht combineert drie onderdelen om van te smullen: een supersmeuïge knolselderzalf, een lekker stukje vis en een rijkelijke kruidenkorst.

Voor de knolselderzalf:

Voor de kruidenkorst:

  • 25 g dille
  • 50 g platte peterselie
  • 25 g dragon
  • 1 teentje look
  • 25 g zachte boter
  • 100 g broodkruim
  • 1 el

 

  • 350 g Omegabaars
  • olijfolie

Schil de knolselder en snijd in stukken. Kook de knolselder gaar in de melk met de bouillon.

Giet de knolselder af, maar bewaar het vocht. Mix tot een gladde zalf en voeg indien nodig een beetje vocht toe. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Hak voor de kruidenkorst de kruiden fijn en pers er het teentje look bij. Meng met de boter en voeg het broodkruim en de mosterd toe.

Beleg de omegabaars met de kruidenkorst en bak de vis in een voorverwarmde oven van 170°C ongeveer 10 minuten. Zet aan het einde van de baktijd even de grill op voor een gekleurde korst. De gaartijd van de vis kan verschillen afhankelijk van de oven en de dikte van de vis.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.