
Knolselderzalf met Omegabaars

Enjoy it's from Europe



4

30
Dit gerecht combineert drie onderdelen om van te smullen: een supersmeuïge knolselderzalf, een lekker stukje vis en een rijkelijke kruidenkorst.
Ingrediënten
Voor de knolselderzalf:
- 500 g knolselder
- 2,5 dl melk
- 2,5 dl kippenbouillon
- peper
- zout
- nootmuskaat
Voor de kruidenkorst:
- 25 g dille
- 50 g platte peterselie
- 25 g dragon
- 1 teentje look
- 25 g zachte boter
- 100 g broodkruim
- 1 el mosterd
- 350 g Omegabaars
- olijfolie
Recept
Schil de knolselder en snijd in stukken. Kook de knolselder gaar in de melk met de bouillon.
Giet de knolselder af, maar bewaar het vocht. Mix tot een gladde zalf en voeg indien nodig een beetje vocht toe. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Hak voor de kruidenkorst de kruiden fijn en pers er het teentje look bij. Meng met de boter en voeg het broodkruim en de mosterd toe.
Beleg de omegabaars met de kruidenkorst en bak de vis in een voorverwarmde oven van 170°C ongeveer 10 minuten. Zet aan het einde van de baktijd even de grill op voor een gekleurde korst. De gaartijd van de vis kan verschillen afhankelijk van de oven en de dikte van de vis.
De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Uitvoerend Agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voeding (Chafea) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.