Knolseldersoep met hazelnoot

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Geniet op een koude dag van een dampende kop knolseldersoep met hazelnoten. 

Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • 2 uien
  • 1,5 l groentebouillon
  • 2 el hazelnoten
  • enkele takjes tijm
  • 100 ml room
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Recept

Pel de ui en snijd in grove stukken.

Schil de knolselder en snijd in stukken.

Stoof de ui aan in wat olijfolie maar laat niet kleuren. Voeg de knolselder toe en blus met de groentebouillon.

Laat koken tot de knolselder gaar.

Hak de hazelnoten en de peterselie fijn.

Mix de soep glad en kruid naar eigen smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat extra bouillon of water toe als de soep te dik is.

Schep de soep in de kommetjes, of in glaasjes als aperitiefhapje, en bestrooi net voor het serveren met de gehakte noten en tijmblaadjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.