Soep van pastinaak en knolselder met pastinaakchips

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Pastinaak, een vergeten groente? Met dit heerlijk recept voor pastinaaksoep zal je 'm nooit meer vergeten.

Ingrediënten

Voeg aan de pastinaaksoep eens wat peterseliewortel toe, héérlijk!

Recept

Schil de pastinaak en de knolselder. Snipper de ui en knoflook.

Bak eventjes op in een beetje boter op een zacht vuur.
Stoof alles even en blus met de groentebouillon.

Voeg hierbij de in blokjes gesneden aardappel.
Breng op smaak met peper en zout.
Gaar onder gesloten deksel.

Mix tot een gladde soep en werk af met een beetje truffelpuree of druppels truffelolie naar smaak.

Was de overgebleven pastinaakwortel en snijd in flinterdunne schijfjes.
Frituur deze tot chips en serveer ze bij de soep.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.