
Soep van pastinaak en knolselder met pastinaakchips


4

40
Pastinaak, een vergeten groente? Met dit heerlijk recept voor pastinaaksoep zal je 'm nooit meer vergeten.
Ingrediënten
- 200g knolselder
- 300g pastinaak
- 1 extra pastinaak voor de chips
- 2 aardappeltjes
- 1 zoete ui
- 1 teentje knoflook
- 1l groentebouillon
- peper en zout
- 50g boter
- 1 koffielepel truffelpuree of enkele druppels truffelolie
Voeg aan de pastinaaksoep eens wat peterseliewortel toe, héérlijk!
Recept
Schil de pastinaak en de knolselder. Snipper de ui en knoflook.
Bak eventjes op in een beetje boter op een zacht vuur.
Stoof alles even en blus met de groentebouillon.
Voeg hierbij de in blokjes gesneden aardappel.
Breng op smaak met peper en zout.
Gaar onder gesloten deksel.
Mix tot een gladde soep en werk af met een beetje truffelpuree of druppels truffelolie naar smaak.
Was de overgebleven pastinaakwortel en snijd in flinterdunne schijfjes.
Frituur deze tot chips en serveer ze bij de soep.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.