Broccolisoep met gerookte forel

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Broccolisoep maken is niet alleen eenvoudig, je kan deze soep op duizend-en-één manieren maken. In dit recept voor broccolisoep zorgt de kaas voor een extra romige smaak. Werk af met gerookte forel en geschaafde amandelen en je hebt een verfijnde soep boordevol smaak.

Ingrediënten

  • 800 g broccoliroosjes
  • 150 g aardappelen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el krulpeterselie
  • 1,2 l groentebouillon
  • 2 el geraspte Postel komijnkaas
  • 100 g gerookte forel, in reepjes
  • 2 el room
  • 2 el geroosterde amandelschilfers
  • bakboter
  • peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snipper de ui fijn en pers de knoflookteentjes.

Snijd de broccoli in roosjes.

Verhit boter in een diepe kom. Fruit hierin de ui met de look. Voeg de aardappelblokjes en de broccoliroosjes toe en schep om. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Snijd de gerookte forel in reepjes.

Voeg de geraspte kaas toe aan de soep en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.

Rooster de geschaafde amandelen. 

Schep de soep in kommen. Werk af met de forel, room, geroosterde amandelen en peterselie.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.