Broccolisoep met gerookte forel

4
25

Broccolisoep maken is niet alleen eenvoudig, je kan deze soep op duizend-en-één manieren maken. In dit recept voor broccolisoep zorgt de kaas voor een extra romige smaak. Werk af met gerookte forel en amandelschilfers en je hebt een verfijnde soep boordevol smaak.

  • 800 g broccoliroosjes
  • 150 g aardappelen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el krulpeterselie
  • 1,2 l groentebouillon
  • 2 el geraspte Postel komijnkaas
  • 100 g gerookte forel, in reepjes
  • 2 el room
  • 2 el geroosterde amandelschilfers
  • bakboter
  • peper en zout

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snipper de ui fijn en pers de knoflookteentjes.

Verhit wat bakboter in een diepe pan. Fruit hierin de ui met de look. Voeg de aardappelblokjes en de broccoliroosjes toe en schep om. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen.

Snijd de gerookte forel in reepjes.

Voeg de kaas toe aan de soep en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de soep in kommen. Werk af met de forel, room, amandelschilfers en peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.