Aardappelsoufflé met erwtjes en broccoli

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 25

Soufflé heeft de reputatie om een moeilijk gerecht te zijn, maar met ons recept klaar je de klus. Deze aardappelsoufflé is lekker als bijgerecht bij een stukje vis of vlees, of als vegetarisch hoofdgerecht. 

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen
  • 60 g boter
  • 2 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 100 ml melk
  • Snuifje nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 200 g erwtjes
  • ¼ broccoli
  • 5 g bieslook

Recept

Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water gaar.

Blancheer de erwtjes en de broccoli. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.

Giet de aardappelen af en laat even ‘drogen’ op een zacht vuurtje. Haal ze door de passe-vite, zodat je een gladde puree krijgt.

Roer de eigelen, boter en melk door de puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat afkoelen.

Klop ondertussen de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel voorzichtig onder de puree.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vet de ovenvaste schaaltjes in met boter.

Meng de groene groentjes onder de puree en vul de ovenschaaltjes met de puree, blijf ong. 1 à 2 cm van de rand.

Plaats de kleine ovenschaaltjes in een grote ovenschaal en vul deze met kokend water. Bak de soufflés 25 minuten in de hete oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.

Haal ze uit de oven, snipper er wat bieslook over en serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.