Ovenschotel met aardappelpuree en vis

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Lusten jouw kinderen geen vis? Met deze ovenschotel met puree en vis is dat verleden tijd. Let maar op, voor je het weet zijn hun bordjes helemaal leeg.

Ingrediënten

Recept

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze 4 minuten in kokend water.

Snipper de ui en bak glazig in olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Kruid met wat nootmuskaat en peper.

Schep alles in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Roer de ricotta onder de spinazie.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk. Kruid bij met een beetje peper en nootmuskaat.

Schep het spinaziemengsel op de bodem van een ovenschaal. Verdeel er de vis en de broccoliroosjes over. Eindig met een laag puree.

Bestrooi met de kaas en zet 25 minuten in de oven.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.