Kleine kommetjes met aardappelgratin, wortel en witloof op houten plankje. Geserveerd met een schelletje gekookte ham en verse tijm.

20x hartverwarmende ovenschotels met aardappel

Aardappelen verrassen in elke keuken en tijdens elk seizoen. In de lente verwerken we ze in een fris slaatje, zomers zwieren we ze op de BBQ, in de herfst mixen we ze tot een fluweelzacht soepje en ’s winters garen we patatjes in een hartverwarmend ovengerecht.

We schotelen je hier twintig heerlijke aardappelrecepten voor. We beginnen met een tartiflette, een Franse klassieker. Met aardappelen van bij ons maak je er een Belgische topper van. Of verkies jij een van onze andere lekkere ideetjes?

Tartiflette met krokante kalfsreepjes

Tip: koken met hoeve- of bioproducten?

Van alle ingrediënten die in de bovenstaande recepten gebruikt worden, vind je in de winkel lekkere bioversies. Of koop je liever rechtstreeks bij de boer? Ook dat kan. Bekijk hier alle hoeveverkooppunten in je buurt

Probeerde je een van onze ovenschotels met aardappelen?

Of ken je nog lekkere aardappelrecepten? Laat het ons weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons! Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!