Ovenschotel met pommes duchesses, broccolini en gebakken griet

4
  • 4 stukken griet met vel (120g/moot)
  • 20 g boter
  • peper en zout
  • 2 knoflookteentjes
  • 50 ml witte wijn
  • 400 ml room
  • 2 preien, in fijne ringen
  • 400 g broccolini

voor de pommes duchesses

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen en schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water. Giet af en schud ze droog. Stamp de aardappelen tot een puree of haal ze door de passe-vite. Meng met boter en eidooiers tot een smeuïge puree. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Was de prei grondig en snijd in fijne ringen.
Verdeel de look, witte wijn, room over individuele of 1 grote ovenschotel. Schik de preiringen in de roomsaus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm de boter in een steelpan en bak de vis op zijn velkant. Leg de vis met velkant naar boven in de ovenschaaltjes. Plaats het geheel 12 minuten in de oven.
Vul een spuitzak met een gekarteld mondje met de puree. Spuit hiermee mooie torentjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Plaats in de oven en bak de torentjes 5 – 7 minuten.

Stoom of kook de broccolini beetgaar.

Haal de ovenschaaltjes en bakplaat uit de oven. Schik de broccolini en de pommes duchesses bij de vis. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.