Stoofpotje met varkensvlees en pomme duchesse van pastinaakpuree
Stoofpotje met varkensvlees en pomme duchesse zoals je ze nog nooit proefde tijdens je kerstdiner. De heerlijke aromatische en licht zoete toets van de pastinaak geven een andere dimensie aan jouw pomme duchesse. Samen met de kruidig, pittige smaken van de rucola ervaar je een echte smaakbom. Geniet!
Bereiding
Maak de stoofpot
Verwarm de oven voor op 150°C.
Dep de varkensschenkels droog en kruid met peper en zout. Wentel ze door de bloem. Bak de schenkels in boter rondom goudbruin.
Snipper de sjalotten en snijd de look fijn. Haal het vlees uit de pan en zet even opzij. Doe wat extra boter in de pan en bak er de sjalotten met de look in glazig.
Snijd de selder in blokjes en voeg, samen met de tomatenpuree, toe aan de sjalot. Roerbak 1 minuut verder. Blus met het bier en roer de aanbaksels los.
Doe het vlees weer in de pan. Voeg de bouillon, kruiden en laurierblaadjes toe. Zet de deksel op de pan en laat een tweetal uren in de oven garen, tot het vlees mals is en bijna van het bot valt.
Maak ondertussen de pommes duchesse
Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in even grote stukken.
Kook ze gaar in licht gezouten water.
Giet vervolgens af en pureer ze met een klont boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Haal het stoofpotje uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200°C.
Schep de puree in een spuitzak met gekartelde mond en spuit torentjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats 15 minuten in de oven.
Afwerking
Kruid het stoofpotje met peper en zout en serveer met de pommes duchesse en de frisse rucola.
En werk het gerecht af met fijngesnipperde peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.