Een stukje rollade van varkensvlees ligt in een wit groot bordje op een smeuige pastinaakpuree met gebakken witloofstronkjes.

Rollade van varkenshaasje met witloof en pastinaakpuree

Deze feestelijke rollade van varkenshaasje heeft een heerlijke vulling van ui en vijg – zoet, en toch hartig genoeg. Serveer met goudbruin gebakken witloof en een puree van aardappel en pastinaak.

Tip: Vermijd stress, begin op tijd. Het varkenshaasje kun je tot een dag op voorhand vullen en oprollen. Bewaar in de koelkast. Laat het gevulde varkenshaasje één uur voor het afbakken op kamertemperatuur komen en bereid verder volgens het recept.

Hoofdgerecht

80 min

Moeilijk

Personen 4

Ingrediënten

    Voor het vlees

    Voor de pastinaakpuree

    Voor de groenten

22 ingrediënten geselecteerd

Order via

Bereiding

    Pel en snijd de ui in reepjes. Pel en pers de knoflook.

    Snijd de vijgen in reepjes. Warm de whisky op en laat hier de vijgen zo’n 5 minuten in weken.