Varkenshaasje met witloof en mandarijn

Hoofdgerecht
4
35

Varkensvlees is heerlijk in zoet-zure gerechten. Dit varkenshaasje in de oven met mandarijnen, honing en witlof is een evenwichtige en vooral heerlijke maaltijd.

  • 1 kg witloof
  • 700 g varkenshaasje
  • 4 mandarijntjes of een kleine sinaasappel (onbespoten)
  • 1 sjalot
  • 2 cm gember, gesnipperd
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el sojasaus
  • olijfolie
  • peper en zout
  • boter
  • 1/2 bosje verse koriander

Bak het varkenshaasje in wat boter krokant langs beide kanten. Kruid met peper en zout en zet nog een zevental minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Snijd het witloof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in fijne repen. Rasp de schil van 2 mandarijnen en pers het sap uit. Snijd de overige mandarijnen in partjes, tussen de vliezen door.

Snipper het sjalotje fijn. Verhit 2 el olijfolie in een wokpan. Fruit er de sjalot en gember in aan. Voeg het witloof met de zeste van mandarijn toe en roerbak verder. Blus met het sap. Voeg de honing en sojasaus toe. Roerbak verder tot het witloof beetgaar is en het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.

Laat het vlees een tiental minuutjes rusten onder aluminiumfolie en snijd het in dunne plakjes.

Serveer met het gestoofd witloof. Werk af met wat koriander. Lekker met rijst.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.