Ovenschotel met griet en aardpeer

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 15

Wil je vis eens op een andere manier eten? Probeer dan zeker eens deze romige ovenschotel met griet en aardpeer.

Ingrediënten

  • 1 broccoli, in roosjes
  • 300 g aardpeer
  • 500 g krieltjes
  • handvol dille
  • 250 g kruidenkaas
  • 50 ml volle room
  • 500 g grietfilet
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 tl currypoeder
  • boter
  • peper en zout 

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vet een ovenschaal in met boter. Halveer de krieltjes. Schil de aardperen en reepjes.
Snijd de broccoli in roosjes.

Kook aardpeer samen met de broccoliroosjes en de krieltjes beetgaar in licht gezouten water.

Giet af.

Roer de kruidenkaas los met de room en meng, samen met het currypoeder, onder de groenten en krieltjes.

Bestrooi beide kanten van de vis met peper en zout en leg ze in de ovenschaal. Schep er de groenten en krieltjes op en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Plaats 15 minuten in de oven.

Werk voor het serveren af met de dille.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.