Tartiflette met witloof en spek

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Een tartiflette is een Franse klassieker maar met topproducten van bij ons zoals witloof en kaas maak je er een Belgische topper van.

Ingrediënten

  • 5 stronken witloof
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 g vastkokende aardappelen
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 400 g zachte, karakteristieke kaas (Pavé de Herve)
  • 750 ml witte wijn
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • boter
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 190°C.

Snijd het witloof in repen en de uien in ringen.

Bak de spekblokjes krokant in een bakpan zonder vetstof. Voeg daarna de uienringen en witloofreepjes toe. 

Schep alles om en pers er de look bij. Meng en zet op een laag vuur.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline. Kruid de aardappelplakjes met de rozemarijn, peper en zout.

Snijd de korst van de kaas en snijd in kleine blokjes.

Neem een diepe ovenschaal en verdeel het witloof met spek over de bodem. Leg de aardappelen er bovenop alsook de kaasblokjes. Druk goed aan.

 Giet er de wijn over en zet de ovenschaal 1 uur in de oven.

TIP! Serveer de tartiflette met een frisse kruidensalade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.