Tartiflette met krokante kalfsreepjes

4
  • bakboter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg vastkokende aardappelen (Nicola)
  • Peper en zout
  • 1 takje rozemarijn
  • 400 g kaas, Pavé de Soignies
  • 75 cl witte wijn
  • 2 dl room

Kalfsreepjes:

  • 600 g kalfsvlees
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • zeste van 1 citroen

Salade:

  • 200 g spinazie
  • 200 g gemengde sla
  • 1 sjalot
  • 1 eetl mosterd
  • 2 eetl aijn
  • 3 eetl olijfolie
De gemarineerde zoete uien zijn de ideale garnituur bij pittige vleesgerechten. Met de specerijen kan je vrij experimenteren. Je kan de kaas ook gewoon op het eind over de ovenschotel op zich laten smelten.

Pel de uien en snijd in ringen. Pers de look fijn.
Schil de aardappelen en snijd in hele dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.

Stoof de ui en look in een grote kookpot in weinig boter. Voeg de aardappelschijfjes toe en overgiet met de witte wijn. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Laat 10 tot 15 minuten sudderen, tot de wijn is ingekookt.
Snijd de kaas in plakjes.
Doe de aardappelen in een ovenschaal, overgiet met de room en beleg met de plakjes kaas. Plaats nogmaals 15 minuten in de oven.

Kalfsreepjes:

Snijd het kalfsvlees in dunne reepjes. Haal ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel met citroenzeste.
Bak de kalfsreepjes goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
Laat even uitlekken op keukenpapier.

Maak de salade:

Was de sla en de spinazie. Zwier droog.
Pel de sjalot en snijd in fijne ringen. Meng de sla met spinazie en sjalot.

Klop de mosterd samen met azijn en olijfolie. Kruid met peper & zout.
Meng deze voorzichtig onder de sla.

 

Serveer de salade met de tartiflette en krokante kalfsreepjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.