Tartiflette met krokante kalfsreepjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Ingrediënten

  • bakboter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg vastkokende aardappelen (Nicola)
  • Peper en zout
  • 1 takje rozemarijn
  • 400 g kaas, Pavé de Soignies
  • 75 cl witte wijn
  • 2 dl room

Kalfsreepjes:

  • 600 g kalfsvlees
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • zeste van 1 citroen

Salade:

  • 200 g spinazie
  • 200 g gemengde sla
  • 1 sjalot
  • 1 eetl mosterd
  • 2 eetl aijn
  • 3 eetl olijfolie

De gemarineerde zoete uien zijn de ideale garnituur bij pittige vleesgerechten. Met de specerijen kan je vrij experimenteren. Je kan de kaas ook gewoon op het eind over de ovenschotel op zich laten smelten.

Recept

Pel de uien en snijd in ringen. Pers de look fijn.

Schil de aardappelen en snijd in hele dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.

Stoof de ui en look in een grote kookpot in weinig boter. Voeg de aardappelschijfjes toe en overgiet met de witte wijn. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Laat 10 tot 15 minuten sudderen, tot de wijn is ingekookt.

Snijd de kaas in plakjes.

Doe de aardappelen in een ovenschaal, overgiet met de room en beleg met de plakjes kaas. Plaats nogmaals 15 minuten in de oven.

Kalfsreepjes

Snijd het kalfsvlees in dunne reepjes. Haal ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel met citroenzeste.

Bak de kalfsreepjes goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken op keukenpapier.

Maak de salade

Was de sla en de spinazie. Zwier droog. Pel de sjalot en snijd in fijne ringen. Meng de sla met spinazie en sjalot.

Klop de mosterd samen met azijn en olijfolie. Kruid met peper & zout. Meng deze voorzichtig onder de sla.

Serveren

Serveer de salade met de tartiflette en krokante kalfsreepjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.