
Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Ingrediënten
- bakboter
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 kg vastkokende aardappelen (Nicola)
- Peper en zout
- 1 takje rozemarijn
- 400 g kaas, Pavé de Soignies
- 75 cl witte wijn
- 2 dl room
Kalfsreepjes:
- 600 g kalfsvlees
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 100 g paneermeel
- zeste van 1 citroen
Salade:
- 200 g spinazie
- 200 g gemengde sla
- 1 rode ui
- 1 eetl mosterd
- 2 eetl aijn
- 3 eetl olijfolie
De gemarineerde zoete uien zijn de ideale garnituur bij pittige vleesgerechten. Met de specerijen kan je vrij experimenteren. Je kan de kaas ook gewoon op het eind over de ovenschotel op zich laten smelten.
Recept
Pel de uien en snijd in ringen. Pers de look fijn.
Schil de aardappelen en snijd in hele dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.
Stoof de ui en look in een grote kookpot in weinig boter. Voeg de aardappelschijfjes toe en overgiet met de witte wijn. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Laat 10 tot 15 minuten sudderen, tot de wijn is ingekookt.
Snijd de kaas in plakjes.
Doe de aardappelen in een ovenschaal, overgiet met de room en beleg met de plakjes kaas. Plaats nogmaals 15 minuten in de oven.
Kalfsreepjes
Snijd het kalfsvlees in dunne reepjes. Haal ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel met citroenzeste.
Bak de kalfsreepjes goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Maak de salade
Was de sla en de spinazie. Zwier droog. Pel de rode ui en snijd in halve maantjes. Meng de sla met spinazie en ui.
Klop de mosterd samen met azijn en olijfolie. Kruid met peper & zout. Meng deze voorzichtig onder de sla.
Serveren
Serveer de tartiflette met krokantje kalfsreepjes en geef er de salade bij.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.