Aardappeltaart met spruitjes en spinazie

4
(30) 45

In deze aardappeltaart met kaaskorstje zitten heel wat groenten verstopt: de perfecte manier om je kinderen (of jezelf!) meer groenten te leren eten.

Kook de geschilde aardappelen in licht gezouten water. Was ondertussen de spruitjes en de spinazie en blancheer ze in licht gezouten kokend water. Koel de groenten af met koud water.

Smelt voor de saus de boter op een matig vuur in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer en laat het mengsel enkele minuten drogen. Voeg de koude melk toe en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Voeg de geraspte kaas toe totdat de saus ingedikt is.

Snijd de aardappelen in schijfjes en plaats ze in een ovenschotel. Leg de spruitjes en spinazie erop.
Giet er de kaassaus over en bestrooi met broodkruimels.

Zet de ovenschotel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.