Aardappelgratin met wortel en witloof

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

55

Met een gratin van aardappel, witloof en wortel maak je je gasten blij. Serveer ze in individuele schaaltje voor een mooie presentatie.

Ingrediënten

 

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C

Schil de aardappelen en maak de wortelen schoon. Snijd ze in gelijke fijne plakjes. Snipper het witloof fijn.

Wrijf 4 individuele ovenschoteltjes eerst met een teentje knoflook en daarna met boter in. Leg afwisselend witloof, wortel en aardappelplakjes als dakpannetjes in de schotels.

Meng de room met de melk, mosterd en peterselie breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de plakjes. Strooi er de geraspte kaas over en gratineer gedurende 30 à 35 minuten in de oven, hetelucht.  

Haal uit de oven en werk af met de fijngesneden gekookte ham.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.