
Met een gratin van aardappel, witloof en wortel maak je je gasten blij. Serveer ze in individuele schaaltje voor een mooie presentatie.
Ingrediënten
- 2 stronkjes witloof
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 400 g wortelen
- 400 g gekookte ham, flinterdun gesneden
- 60 g geraspte kaas
- 250 ml room
- 250 ml melk
- 2 el mosterd
- 3 el gehakte peterselie
- peper en zout
- 4 kleine ovenschoteltjes
Recept
Verwarm de oven voor op 180°C
Schil de aardappelen en maak de wortelen schoon. Snijd ze in gelijke fijne plakjes. Snipper het witloof fijn.
Wrijf 4 individuele ovenschoteltjes eerst met een teentje knoflook en daarna met boter in. Leg afwisselend witloof, wortel en aardappelplakjes als dakpannetjes in de schotels.
Meng de room met de melk, mosterd en peterselie breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de plakjes. Strooi er de geraspte kaas over en gratineer gedurende 30 à 35 minuten in de oven, hetelucht.
Haal uit de oven en werk af met de fijngesneden gekookte ham.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.