Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de aardappelen, prik ze in met een mes en leg in een ingevette ovenschaal. Gaar ze 40 tot 50 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte.
Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Schil de seldertakken, om de draadjes te verwijderen, met een dunschiller. Snijd de selder in kleine blokjes. Meng de helft van de selderblokjes met de helft van de lente-ui door de zure room. Breng op smaak met de uitgeperste knoflook, peper en zout.
Spoel de waterkers. Snijd de komkommer, zonder de zaadjes in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Meng de komkommer met de rode ui, de waterkers, de overige selderblokjes en lente-uitjes. Maak een vinaigrette met 3 el olijfolie en 2 el citroensap. Breng op smaak met peper en zout en meng door de waterkerssalade.
Verdeel de salade en aardappelen over borden, werk af met de gerookte sprotfilets en de zure-roomdressing.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.