Gepofte aardappel met sprot

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

55

Gemarineerd of gerookt, sprot heeft een sterke en zalige smaak. In combinatie met een gepofte aardappel en zure-roomdressing zorg je zo voor een smaakexplosie op je bord.

Ingrediënten

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Spoel de aardappelen, prik ze in met een mes en leg in een ingevette ovenschaal. Gaar ze 40 tot 50 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte.

Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Schil de seldertakken, om de draadjes te verwijderen, met een dunschiller. Snijd de selder in kleine blokjes. Meng de helft van de selderblokjes met de helft van de lente-ui door de zure room. Breng op smaak met de uitgeperste knoflook, peper en zout.

Spoel de waterkers. Snijd de komkommer, zonder de zaadjes in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Meng de komkommer met de rode ui, de waterkers, de overige selderblokjes en lente-uitjes. Maak een vinaigrette met 3 el olijfolie en 2 el citroensap. Breng op smaak met peper en zout en meng door de waterkerssalade.

Verdeel de salade en aardappelen over borden, werk af met de gerookte sprotfilets en de zure-roomdressing.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.