Herfstsalade van witloof en gepofte boekweit

4
30

Deze witloofsalade maak je met producten die op hun best zijn tijdens de herfst: witloof, druiven en champignons. De gepofte boekweit zorgt voor een lekkere crunch.

  • 2 stronkjes witloof
  • 200 g champignons
  • 1 radicchio
  • 1 bussel radijsjes
  • 1 tros druiven
  • 80 g boekweit
  • 150 gekiemde linzen
  • 25 g walnoten
  • 1 el tijmblaadjes
  • 20 g verse dragon
  • 20 g bladpeterselie
  • 50 g zonnebloempitten
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voor de vinaigrette

  • 4 el olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 2 el honing
  • 1 punt van theelepel mosterd
  • melk

 

Verwarm de oven voor op 220°C.

Meng de druiven met wat olijfolie en een snufje zout. Rits wat blaadjes tijm van de takjes en meng met de druiven. Leg de druiven op een bakplaat en bak ze ongeveer 7 à 9 minuten in de oven. 

Spoel het witloof. Snijd een dun kontje van de witloofstronkjes en snijd ze voorzichtig in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in reepjes.

Hak de noten grof. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was de radicchio en scheur de blaadjes kleiner. Pluk de dragon van de steel af.

Verwarm een steelpan en gril de zonnebloempitten in een hete pan zonder vetstof goudbruin. Verwijder de zonnebloempitten en voeg het boekweit toe. Breng deze op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak het boekweit knisperend krokant.

Was de radijzen en snijd in parten. Maak de salade door alle ingrediënten te mengen.

Maak vervolgens de vinaigrette door de olijfolie, de appelazijn, de honing, de mosterd en een scheutje melk te mengen. Schud of klop alles tot een romig geheel.

Serveer onmiddellijk.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.