Gegratineerde witloofschuitjes

Hoofdgerecht
4
55
  • 4 grote stronken witloof
  • 650 g bloemige aardappelen
  • 150 g spekreepjes
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 150 ml room
  • 80 g boter
  • Peper en zout
  • nootmuskaat

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder vetstof.

Pureer de aardappelen en meng er de boter, room, helft van de kaas en de gebakken spekreepjes onder tot een smeuïg geheel.

Spoel het witloof, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Vul de halve witloofstronkjes op met de puree, zet ze in een ingevette ovenschotel en strooi er de resterende kaas over. Zet gedurende 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.