Gepofte aardappel met wintergroenten en schelvis

4
45
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 80 g erwtjes
  • 250 g pompoen
  • 100 g pastinaak
  • 200 g jonge spinazie
  • 4 moten schelvis van elk 180g
  • 2 handjes noten (pecannoten, walnoten, hazelnoten, amandelen,...)
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el gehakte bieslook
  • 200 g zure room
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 el olie naar keuze (arachideolie, olijfolie…)
  • 1 el komijn
  • peper en zout
  • boter, om te bakken

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel grondig te aardappelen en wrijf in met olijfolie. Strooi er grof zout over. Leg op een bakplaat en zet gedurende 35 à 40 minuten (naar gelang de dikte van de aardappelen) in de oven.

Rooster de noten en de pompoenpitten kort in een pan zonder vetstof en zet aan de kant.

Snijd de pompoen en pastinaak in blokjes. Leg ze op een ingevette ovenschotel, strooi er komijn, peper en zout over. Besprenkel met olijfolie en zet ze de laatste 15 minuten bij de aardappelen in de oven.

Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Blancheer de erwtjes kort in gezouten water.

Bak de schelvis in wat boter aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

Breng de zure room op smaak met de bieslook, knoflook, peper en zout. Snijd de aardappelen half in en duw een beetje open. Verdeel er de wintergroenten, erwtjes en spinazie over. Strooi er de geroosterde noten over en serveer met de gebakken schelvis en zure room.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.